21. 11. 2024   |   svátek má Albert
 

Rajčatová polévka s bazalkou

Název Množství a jednotka
olivový olej 2 lžíce
cibule 1/2 kusu
rajský protlak 1 kus
cherry rajčátka 150 gramů
bazalka 1 snítka
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Kuchyně: česká
Příprava: 10 min.
Vaření: 15 min.
Jarča



Postup
Do hrnce dáme olivový olej a na něm necháme zesklovatět drobně nakrájenou cibulku. Přidáme rajský protlak, vodu nebo vývar a provaříme. Nakonec přidáme překrojené cherry rajčátka, nakrájenou čerstvou bazalku a polévku dochutíme pepřem, chilli kořením a soli.
Cherry rajčátka před přidáním do polévky můžeme oloupat.


 


RECEPTY

Slovenská cibulová polévka

Postup: Cibuli nakrájíme na proužky. Do hrnce dáme máslo a na něm cibuli dozlatova... zobrazit recept

RECEPTY

Čočka na kyselo

Postup: Čočku uvaříme s bobkovým listem doměkka. Osolíme, opepříme, přidáme zásmažku na... zobrazit recept

RECEPTY

Pavliny ořechové řezy

Postup: Ze všech přísad zpracujeme na vále těsto, čtvrtinu těsta odebereme a dáme do... zobrazit recept

RECEPTY

Perníkové kuličky

Postup: Čokoládový krém smícháme s višňovou marmeládou, přidáme strouhaný perník a rum... zobrazit recept

RECEPTY

Čočka na kyselo

Postup: Čočku uvaříme s bobkovým listem doměkka. Osolíme, opepříme, přidáme zásmažku na... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Máta

Máta peprná patří mezi nejpoužívanější rostliny. Latinsky se označuje jako Mentha piperita či Mentha × piperita. Běžně se můžete setkat i s mnoha lidovými názvy, které znějí pepřová máta, balšám, větrová bylina, větrové... zobrazit článek

RESTAURACE

Šenovská Bašta

Naše restaurace nabízí výběr jídel tradiční české kuchyně, bohatou nabídkou 50...